Senas uw maatwerkspecialist

Maatwerk specialist in Zorg

Voor het krijgen van zorg heeft u een indicatie nodig. Wanneer u een zorgvraag heeft en u meldt zich bij ons dan beoordelen wij bij wie u terecht kunt voor het stellen van de indicatie. Als er een indicatie wordt afgegeven heeft u de keuze om te kiezen voor zorg in natura (zorg van een gecontracteerde aanbieder) of voor een PGB. Wanneer u al een indicatie heeft dan is het aan u om te kiezen voor de financieringsvorm (Zorg in Natura of PGB) én de zorgaanbieder.

Ter verduidelijking vindt u hieronder alle informatie omtrent de financieringsstromen binnen de zorg.

https://www.kansplus.nl/wp-content/uploads/2018/02/Zorgwetten-sinds-2015-in-eenvoudig-Nederlands-1.pdf

Zorg in natura

Heeft u persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp of begeleiding nodig en wil u bij uw zoektocht graag ondersteund worden door een professionele zorgaanbieder? Wanneer u kiest voor zorg in natura (ZIN) bepaalt de zorgaanbieder welke zorgverlener langskomt en op welk moment. Door de keuze van zorgverlening uit handen te geven, wordt u bij Senas volledig ontlast en heeft u geen werk van eventuele regelzaken.

PGB

PGB staat voor Persoons Gebonden Budget. Het is dus uw budget voor de zorg die voor u geïndiceerd is. Dat kan gaan over hulp in de huishouding, dagbesteding of begeleiding (de gemeente stelt de indicatie vanuit de wmo) of verpleging & verzorging (vanuit de zorgverzekeringswet door de wijkverpleegkundige of wet langdurige zorg door het CIZ).

Als u kiest voor een PGB mag u zelf kiezen welke zorgaanbieder of zorgaanbieders de zorg aan u leveren. Daarnaast biedt een PGB veel meer mogelijkheden voor maatwerk. Wij van Senas vinden dat elke zorgvraag uniek is en om maatwerk vraagt. Zo bepaalt u bij een PGB zelf van wie, op welke manier en wanneer u zorg ontvangt. Bij Senas schikken wij ons naar uw wensen!

Meer weten over zorg van Senas?

Lees hier meer over ons unieke zorgconcept.

Graag helpen wij u stapsgewijs met het begeleiden van uw zorgaanvraag. Heeft u al een indicatie maar wil u graag zorg van ons? Of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Meer weten over zorg van Senas?

Ik ga akkoord met het privacy beleid